duminică, 31 octombrie 2010

PS Te iubesc (2007, reg. Richard LaGravenese)


Sub regia lui Richard LaGravenese se deschid mai multe scrisori într-un interval de 126 de minute. O poveste originală a Ceciliei Ahern, care te duce cu gândul la faptul că iubirea după moarte există. O poveste tristă tratată într-un mod relaxant și amuzant, dar piperat cu câteva lacrimi.

Două suflete pereche sau un singur suflet pur, trăiesc o iubire incomparabilă. Totul pare perfect. Cei doi visează la o casă mai mare, la copii. Certurile lor sunt de fapt motorul pentru vorbe frumoase și nopți irezistibile. Dar cum despre vise se spune că durează câteva secunde și acesta nu a făcut excepție. Adică, nu e vorba de o dragoste de câteva secunde. Nu vă gândiți la asta. Aici vorbim de câțiva ani. Dar totuși puțini, față de cei pe care și-i doreau cuplul.

Holly intră într-o depresie devastatoare, când inimaginabilul se produce. Soțul ei moare la numai 35 de ani din cauza unei tumori cerebrale, dar nu o părăsește. Când Holly împlinește 30 de anișori, Gerry reînvie. La figurat. Timp de un an începând din acea zi, ea primește scrisori de la Gerry, sau mai bine zis de la un ajutor de-al lui. Pentru că, de, el era deja 2 m sub pământ. Deoarece o cunoștea așa bine, îi lasă tot felul de intrucțiuni prin care ea să reușească să treacă peste golul format în inima ei. Și fiecare scrisoare se termină cu PS I love you.

Rolurile principale sunt jucate exemplar de actorul scoțian, incredibil de frumos, cu un accent perfect, Gerard Butler (Gerry Kennedy) și de două ori laureată a premiului Oscar (”Boys don't cry„ și „Million Dollar Baby”), Hilary Swank.

Dragă cititorule,

Din punctul meu de vedere filmul e perfect. E singurul pe care l-aș privi oricând. Chiar dacă l-am văzut deja de 16 ori. Da, 16. Și nu sunt nebună. Doar că îmi place foarte mult. Acum cel puțin spun replicile odată cu actorii, „loove” cum ar spune Gerry cu accentul ăla perfect. Ți-l recomand cu cea mai mare căldură. Îl poți descărca de aici, iar subtitrarea aici. Și te rog... încearcă să-l privești și cu sufletul, ca să-l înțelegi cu adevărat.

PS Te iubesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu